Ercsi Savanyúrét

Egy honlap a 6-os úton túli terület fejlesztéséért

Lehetnénk tiszta város is!

Örök téma ercsiben az utak állapota. Mondhatjuk úgy is hogy: „Sajnos”! Bár ezen az állapoton szerintem csak közös erővel és még nagyobb elszántsággal lehetne változtatni. Hangsúlyozom: „Lehetne”! Mert hát azt tudni kell, hogy nem mindenről a város vezetése tehet, hanem van benne jókora részünk nekünk ercsi polgároknak is! A hibák foltozása nem tüntet el mindent. Nem tünteti el a mindenütt fellelhető üvegszilánkokat, ahogyan nem fogja eltüntetni a szerte szét dobált cigaretta csikkeket sem. 

Ez mindannyiunk igénytelenségéről harsog az ide tévedő embereknek!

Jó magam is rágyújtok néha egy cigarettára, így tudom azt, hogy mit jelent, ha csikket kell elhelyezni valahol. Kezdetben én sem tudtam elképzelni ezt a műveletet másképpen, mint úgy, hogy eldobom és rálépek! Ez jó pár éve volt! Egy szép napon erőt vettem magamon és kerestem a megszokott művelet helyett egy csikktartót! Azóta nem dobom el a cigaretta csikkeket!

Elgondolkodtam azon, hogy ha minden ember hasonló módon járna el ercsiben, akkor egyszer „talán” még a tiszta város címet is elnyerhetné a város. Ezért a címért azonban mai formájában nem igen indulhatna esélyesként. Fontos lenne fokozottan ügyelni környezetünkre, hiszen józan itélőképességű ember könnyen belátja azt, hogy sokkal szebb látvány lehet egy virágokkal beültetett, csikkektől és eldobott hulladéktól mentes utca látványa! Nem kellene minden fát kivágni és nem kellene a hulladéktárolókat kiborogatni! Ahogy nem kellene az Ercsi vasútállomást sem tönkretenni, hiszen az minannyiunkért van!

Valahol elrontottuk mi ercsi emberek! Itt megállt az idő és lehetne itt polgármester még a dalai láma is, ha mi ercsi emberek nem vagyunk hajlandók megváltozni, és minőségibb, 21. századi életet élni!

Lesesett a hó és sok helyen arra sem veszik a fáradtságot, hogy a házuk előtt húzódó járdán eldobálják a havat! Minek is tennék, hiszen ők gépkocsival járnak és nem használják a gyalogos járdát! És persze nem gondolnak arra, hogy sokan gyalogosan róják mindennapi, megszokott útjukat! A hanyag gondolkodásukkal ezeknek az embertársaiknak okoznak kellemetlenségeket, esetleg súlyos balesetet és egészségkárosodást!

A tél elmúlik, de a közösségi gondolkodást azt bizony ugyanúgy meg kell tanulnunk, mint valamikor régen az egyszer egyet! Akinek ez nem született adottsága, annak bizony jó nagy adag elszántságra van mindehhez szüksége! De addig? Marad a hórakás, a kosz és szeméttenger az utakon, és ez a legnagyobb szegénységünk, nem pedig az ütött kopott, néhol agyonfoltozott útjaink, mert a szegénység nem szégyen, de a hanyagság és igénytelenség annál inkább az!

Változzunk meg, figyeljünk oda polgártársainkra és segítsük őket tanácsainkal, mert sokszor fel sem fogják azt, hogy mit okoznak oda nem figyelésükkel, nemtörődömségükkel!

És akiknek nem használ már a jó szó sem, azokat a Polgármester Hivatal térítse jó útra akár bírság, vagy közmunka kiszabása mellett is! Van elég kosz Ercsiben és ahol a kosz megterem ott munka is akad mindig!

Szerző: Kugler Mihály
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 13
Heti: 32
Havi: 282
Össz.: 51 042

Látogatottság növelés
Oldal: Savanyúréti krónika
Ercsi Savanyúrét - © 2008 - 2021 - savanyuret.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »